Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ)

Неформалната среща на външните министри на ЕС в София отправи послание както към страните от Западните Балкани, така и към самите страни членки на ЕС.


Това каза за Радио „Фокус“ българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – Андрей Ковачев

По думите му срещата е целяла новата Стратегия на ЕК, представена в Страсбург, да мотивира страните да започнат и да завършат по-бързо реформите и от друга страна европейските страни също да си свършат работата.

„Ние в ЕС трябва да си свършим работата, а това е нашите общества да приемат, че е в наш интерес приемането на страните от Западните Балкани. Нестабилността в тази част на Европа, ако не бъде дадена перспектива за тези страни, ще се разпространи и в самия ЕС. Тези страни не могат да бъдат винаги черна дупка и да са източник на такава нестабилност“, коментира Андрей Ковачев.

Той допълни, че е важно европейските граждани да бъдат убедени в необходимостта от присъединяването на Западните Балкани към ЕС.


Чуйте в аудио файла какво каза българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП