Eva Paunova
Първото от серията събития на националната кампанията на Сдружение „Образование България 2030“ – „Научи ме да умея“ се проведе във Велико Търново по време на Европейската седмица на професионалните умения. Инициативата е на евродепутат Ева Паунова

Първото от серията събития на националната кампанията на Сдружение „Образование България 2030“ –  “ Научи ме да умея “ се проведе във Велико Търново по време на Европейската седмица на професионалните умения. Инициативата е на евродепутат Ева Паунова и цели да мотивира младите хора да развият своите умения за успешна професионална реализация чрез менторство от утвърдени предприемачи и провеждане на обучителни стажове в бизнес компании.

Домакин на събитието бе Областният информационен център – Велико Търново, където над 30 ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ участваха в интерактивна работилница, посветена на уменията на 21-ви век, модерирана от Златка Димитрова – национален координатор на „Образование България 2030“. В рамките на два часа, чрез интересни ролеви игри и симулации, младежите развиваха различните умения, които трябва да притежават, за да бъдат успешни в своята реализация.

В началото на 2017-та година великотърновска фирма ще отвори врати за  участниците в събитието , за да могат те лично да се запознаят с цялостния производствен и работен процес на една компания и очакванията, които бизнесът има от кадрите си.

В следващите месеци екипът на Ева Паунова от Европейския и информационен офис във Велико Търново и Сдружението „Образование България 2030“ , планира да организира редица подобни събития на територията на областта, като всяко от тях ще събира ученици от различни гимназии с ресорния им бизнес сектор.

„Надяваме се, че много други представители на бизнеса в региона, ще последват добрия пример на „Престиж 96“ и ще се включат в нашата кампания, за да можем да достигнем до повече млади хора и да им предоставим възможности да се развиват“   коментира Ирена Бойновска, националният координатор на евродепутат Ева Паунова.