Asim Ademov
Асим Адемов - ГЕРБ/ЕНП

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов разкри пред репортер на Novini.bg в Страсбург какви са неговите приоритети.

Един от тях е свързан с образованието. Той напомни за учителската си професия. Друг от приоритетите му е свързан със сектор „Земеделие“. Относно тютюнопроизводството, Адемов заяви, че перспективите не са розови и напомни позицията на Брюксел за него.

Той коментира и охраната на българо – турската граница.

Asim Adeemov„България е един добър пример за ЕС“, каза Адемов и поясни, че се охранява една от най – трудните граници на ЕС. „Случващото се е благодарение на добрите отношения между българския премиер и турския президент“, заяви евродепутатът.

Относно трябва ли да продължат преговорите с Турция за членство в ЕС, Адемов каза, че те не трябва да бъдат прекъсвани и трябва турската страна да се европеизира.

„Не трябва да отнемаме европейската перспектива на хората, които имат надежда. На местните избори се показа какви амбиции има Реджеп Ердоган. Той е жив човек, не е вечен. Турция и след него ще продължи да съществува“, заяви Асим Адемов.


Чуйте цялото интервю и какво още каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП: