СПОДЕЛИ
Eva Maydell and Lilyana Pavlova
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на работна закуска със специалното участие на министър Лиляна Павлова. На 02 февруари 2018г.

“Българското председателство ще бъде ключово в намирането на верният сценарий за бъдещето на Европа”
Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Европейското международно движение (EMI) Ева Майдел по време на работна закуска със специалното участие на министър Лиляна Павлова. На 02 февруари 2018г. Министърът на българското председателство разговаря с членове на движението и представители на бизнеса в белгийската столица.

Според думите на Ева Майдел, ролята на България като Председател е определяща за посоката, която Европа ще поеме.

“Сега е моментът да отвърнем на предизвикателствата, които засягат пряко европейските граждани. Българското правителство е способно да води Европа и да оставяи положителна следа по време на Председателството, а и занапред”.

Българският евродепутат заяви, че Европа трябва да се съсредоточи върху това, което я обединява, за да се справи с проблемите, които я разделят. За тази цел тя допълни, че е „важно да насърчим следващото поколение да се чувстват истински европейци, за да осигурят по-обединена, по-силна и просперираща Европа“.

В този смисъл една от основните цели на Европейското международно движение, по думите на Ева Майдел, е да ангажира все повече граждани в големите дебати на нашето време, които да търсят ефективни решения и визия за бъдещето на Европа.

По време на дискусията, министър Лиляна Павлова, представи и обсъди приоритетите на българското председателство с присъстващите представители на бизнеса, НПО, младежки организации и други заинтересовани страни. Въпросите, които предизвикаха най-голям интерес бяха перспективата на Западните Балкани, свързаност, както и обществено-политическият и културен живот в България.

„Очаквано интересът към България в Брюксел е осезаемо по-висок откакто поехме председателството. Трябва да се възползваме и да изградим още по-положителна представа за страната ни у тези, които я познават по-малко“ коментира Министър Павлова.