Andrey Kovatchev #SolidarityWithUkraine

„Всички европейски институции и страните членки са призовани да окажат максимална подкрепа на Украйна, която е нападната незаконно и неоснователно страна от своя съсед. Нечувано престъпление е да се извършват атаки срещу градове с цивилно население. Ние гледаме ужасено отстрани“.


Това каза пред БНР българският евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация в ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев

 

Той посочи, че дезинформацията и промиването на мозъци „с представянето на Русия в светлина, в която никога не е била, е нещо характерно за България от години“.

„Чудовищно е, че някой може да си помисли, че Украйна е инсценирала случилото се в Буча, за да сплаши света. Но ние сме в информационна война, и то в много сериозна фаза. Има много хора в България, които вярват в конспиративните теории“.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП допълни, че в ЕП ще бъде дискутирана ситуацията с Алексей Навални и с демократичните организации в Русия.

„Настояваме активите на Руската федерация да бъдат използвани за възстановяването на Украйна. С огромното си мнозинство Европейският парламент иска максимално затягане на санкциите срещу агресора Русия и да се подпомогне Украйна“.


ℹ Цялото интервю с българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП – чуйте в звуковия файл ⬇