Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП за Евранет Плюс - БНР

Евродепутатът от Европейската народна партия и Член на Председателството на Европейския парламент  Андрей Ковачев, коментира заключенията по Доклада на Европейската комисия, както и новите предизвикателства пред, които са изправени държавите от Европейския съюз.

Европейската комисия публикува неотдавна най-новия си доклад относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка. След  десетгодишно функциониране на механизма Еврокомисията прави преглед на стъпките, предприети от България във връзка със съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност, както и на постиженията, предизвикателствата и мерките, които трябва да бъдат взети от страна на държавата.

Докладът от 2017 година показва, че България е постигнала значителен напредък в изпълнението на стратегията за реформа на съдебната система, но националната стратегия за борба с корупцията все още е в ранна фаза на изпълнение. На този етап Европейската комисия все още не смята, че показателите са изпълнени от България в задоволителна степен.

Чуйте коментара на Андрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП
ИЗТОЧНИКБНР - ЕВРАНЕТ ПЛЮС
Предишна статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП към Корнелия Нинова: “Ние говорим от името на истината и фактите, колкото и това да не е популярно”
Следваща статияЕва Майдел ГЕРБ/ЕНП: ГЕРБ залага на разумни политики. Ще докажем, че сме по-добри