Андрей Новаков - Бургаския свободен университет.
Евродепутатът Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП по време на лекция пред студентите от Бургаския свободен университет.
Нямаме извинение, ако не се възползваме от европейските програми.
Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на лекция пред студентите от Бургаския свободен университет.

Андрей Новаков бе категоричен, че ЕС предлага много възможности за реализация на младите хора. Той  разясни пред студентите, че програмите „Еразъм+“, “ Хоризонт 2020″, „Еразъм за предприемачи“ и националните мерки са на разположение  за младите хора.

„Над 31 млрд. лева са на разположение на страната ни до 2020 година „, заяви Новаков.

Българският евродепутат акцентира, че  програмата „Еразъм +“, която е най-успешната в ЕС и важна за страната ни инициатива за мобилност в образованието, обучението и предприемачеството, е получила 30% увеличение спрямо 2015г., достигайки €1.8 млрд.
Андрей Новаков изтъкна, че благодарение на европейската солидарност младежите могат да получат средства за развитието и на собствен бизнес или да получат шанс за практическо обучение в чужбина.

Лекцията на евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП в Бургаския свободен университет бе организирана от OFFNews.

По време на посещението си в Бургас евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП се срещна с ученици от
от Евроклуба към Търговската гимназия в Бургас. Пред тях той заяви, че Европа ще продължи да инвестира в иновации и гражднско образование.

„Важно е учениците  и студентите да знаят какво е Евросъюзът и кави възможности предлага, гражданското образование е предпоставка за успешна кариера и развитие „, заяви Андрей Новаков.

По думите му, младите хора в България трябва да са наясно от ранна възраст с програмите, които предлага ЕС и с начините, по които могат да кандидатстват.

„Важно е учениците да знаят  как Европейския съюз те подкрепя, ако си млад учен“, заяви  Новаков.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП бе категоричен, че Евроклуба към Търговската гимназия е стъпка в правилната посока.

„Благодарение на евроклуба младите хора ще се запознаят как функционира. Съюза, както и мерките, които предприема, за да  предотврати младежката безработица“, подчерта евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.