Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще представи в Габрово първата българска програма на Европейския съюз – A.L.E.C.O. (Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities). Програмата е насочена към подкрепата на млади европейски предприемачи.

Срещата с евродепутата – автор на програмата ще бъде на 2 март 2018 г. от 18:00 ч. в Художествена галерия „Христо Цокев“, ет. 3. Събитието е отворено за всички жители на Габровска област, които желаят да се запознаят с програмата и възможностите за кандидатстване.


Името на програмата е вдъхновено от българския писател и пътешественик Алеко Константинов и е абревиатура от Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities (Постигане на лидерство в предприемачеството и бизнес възможности).


A.L.E.C.O. – европрограма за млади предприемачи

A.L.E.C.O. дава възможност на 120 млади европейски предприемачи да почерпят опит от утвърдени в техния бранш компании в САЩ, Израел и Сингапур. Младите българи ще могат да приложат наученото на практика след завръщането си в България. 750 000 евро са осигурени за пилотната фаза на програмата.

 

 

Повече за първата българска европейска програма #ALECO може да намерите в сайта на автора/инициатора на програмата, българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков – http://andreynovakov.eu/aleco/