Marina Kaljurand and Andrey Kovatchev
Председателят на делегацията за връзки с Южен Кавказ, евродепутатът Марина Калджуранд и постоянният докладчик на Европейския парламент за Армения, евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП), дадоха съвместно изявление относно предсрочните парламентарни избори, проведени в Армения на 20 юни.

 

Част от съвместното изявление:

На 20 юни в Армения се проведоха извънредни парламентарни избори. Поздравяваме арменския народ за тази важна демонстрация на демокрация, въпреки трудната ситуация.

Това е ключов момент за Армения и ние се надяваме, че резултатите от изборите ще отворят нова положителна страница за страната.

След много емоционалната кампания, това от което има нужда арменското общество е да възстанови единството и да се обедини около обща цел за изграждане на по-добро бъдеще.

Призоваваме всички политически сили да признаят резултатите, да се въздържат от агресивна реторика и действия. Всички твърдения за нередности не трябва да се използват за подклаждане на напрежение,
а трябва да се разглеждат в съответствие със съответните процедури за жалби и обжалвания.

Очакваме с нетърпение да си сътрудничим с новоизбраното Народно събрание, за по-нататъшното развитие на отношенията между ЕС и Армения, в полза на нашите граждани.


ℹ Цялото изявление в оригинал на английски език – вижте тук ⬇

Предишна статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: Стратегията за борба с организираната престъпност трябва да засили съвместните действия на държавите в ЕС
Следваща статияАндрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Ако се забавим още малко с Плана за възстановяване, до края на годината няма да получим пари от ЕК