Asim Ademov - Europe Day competition

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов организира конкурс за най-иновативно събитие по повод 9-ти май – Ден на Европа.

В него могат да участват ученици от 10 до 12 клас от областите Благоевград, Бургас, Видин, Смолян и Сливен.


Конкурсът цели да насочи вниманието на младежите към работата на европейските институции, което ще им помогне да бъдат добре осведомени, отговорни и активни европейци. Също така да предизвика интерес у младите хора да се запознаят подробно с техните граждански права и как да ги използват, да осъзнаят основните политики на ЕС, които през следващите години ще бъдат провеждани от самите тях.

Всяко училище може да участва в конкурса с екип от 5 човека с един преподавател, които да бъдат организатори на събитието и носители на основната идея. Инициативата може да бъде флашмоб, открит урок, представление, викторина, изложба, съревнование или каквото и да е друго събитие, чиято тема е обвързана с Деня на Европа.

❗ Тя трябва да бъде заснета на видео и да бъде изпратена до 15 май 2023 г. на имейл: contest@asim-ademov.eu. Жури ще ги оценява от 16.05.2023 до 31.05.2023 г., а екипът-победител ще бъде обявен на 01.06.2023 г.

Ще бъдат връчени три награди – голямата награда е посещение на екипа в Европейския парламент в Брюксел, има и две поощрителни предметни награди. Конкурсът е съвместен проект на информационните офиси на евродепутата от ЕНП Асим Адемов в Бургас, Благоевград, Видин, Смолян и Сливен.

Всички нужни за участие документи могат да бъдат свалени от посочения линк: Конкурс – документи.

ℹ Повече информация относно конкурса може да получите на телефон +359884800259.