Asim Ademov MEP EPP Group - European Congress of Young Farmers
За поредна година българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и съучредител на Европейския форум на храните Асим Адемов, ще бъде посланик за България на Европейския конгрес на младите фермери, организиран от групата на Европейската народна партия.

Осмото издание на Европейския конгрес на младите фермери ще се проведе в Брюксел на 7 декември 2022 г. Вниманието на тазгодишното издание е насочено към ролята на младите фермери в продоволствената сигурност и развитието на устойчиво земеделие.

По време на форума ще се обсъдят предизвикателствата, пред които е изправено европейското земеделие и животновъдство в резултат на климатичните промени, енергийната криза и постоянно нарастващите цени на ресурси, вследствие на войната в Украйна.

В рамките на Конгреса ще бъде връчена и ежегодната Европейска награда за млади фермери, за най-успешно реализиран проект/стопанство в три категории:

  • Най-усоройчив проект;
  • Най-добър дигитален проект;
  • Най-добър проект за принос в развитието на селските райони.

ℹ Българският млад фермер, който ще се бори за Европейската награда на младите фермери, е Десислава Кабурова – една от младите, смели и борбени жени в българското земеделие. Десислава и нейният съпруг Иван Кабуров развиват стопанството си с оранжерийно и открито производство на зеленчуци в с. Мало конаре, обл. Пазарджик.

Пред комисията на Конгреса Десислава ще представи своя проект „Хидропонно отглеждане на оранжерийни зеленчуци“.

През 2021 г. Десислава Кабурова бе един от участниците в „Националния конкурс за млади фермери“, който организирах с цел да стимулирам младите фермери и да излъча най-добрите проектни предложения, сред които се отличи този на Десислава и нейното семейство.


РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК ⬇

Предишна статияБългарските евродепутати с призив към Нидерландия: Прекратете блокадата за Шенген!
Следваща статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Ако РСМ не спазва преговорната рамка – няма как да започнат преговорите за присъединяване към ЕС!