Кирил Петков и неговото правителство водят безумна политика за Украйна. Ясно е, че агресорът е Руската федерация, а жертвата е украинският народ. Но премиерът се крие зад българското обществото, което не било съгласно да изпращаме оръжие за Киев – оправдават се с него. По същия начин манипулират пак с общественото мнение, че трябва да пуснем Република Северна Македония за преговори с ЕС.

Това заяви в интервю за „оПозиция с Горан Благоев“ българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация на ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев.

Според него скандално е, че правителството отива в Киев, за да научи какво точно искат като помощ. А това е ясно, защото всеки ден Посолството на Украйна казва от какво точно имат нужда, какви оръжия са им необходими. Според мен цялото посещение ще бъде напразно и безсмислено, щом Нинова няма да ходи, значи няма да има обща позиция. Не чуха призива на Зеленски, че нямат нужда от военен туризъм и да си правят селфита.

Какво още каза Андрей Ковачев:

▪️ Има ли гаранция за българските интереси в Северна Македония?

▪️ Как в ЕС оценят и коментират нашата позиция за Северна Македония?

▪️ Защо над 100 души от Западните покрайнини етнически българи са получили отказ да станат български граждани?

▪️ Може ли ЕС да бъде гарант за правата на българите в Сърбия?

▪️ Абдикира ли държава от проблемите на българите в Западните покрайнини и как можем да защитим сънародниците ни там?

▪️ Адекватно ли е поведението на министър-председателя Кирил Петков за трагедията в Украйна?

▪️ И още…


ℹ️ Вижте във видеото отговорите на тези въпроси от българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация на ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев в „оПозиция с Горан Благоев“ ⬇️