Asim Ademov

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, съвместно с РУО, организират конкурс за мултимедийна презентация по повод 1 ноември – Ден на народните будители.


Темата на конкурса е: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. В него могат да участват ученици от 8 до 12 клас от областите Буграс, Благоевград, Кърджали, Разград, Търговище, Смолян и Сливен .

Презентациите трябва да включват информация за живота и делото на народни будители от родния край на участниците – запознаване с тяхното дело за съхраняване на българския дух и идентичност, мястото им в европейското културно наследство, паметници и символи в региона, които са израз на почит и признателност към тяхното дело.

Срокът за изпращане на презентациите е до 01.12.2019 г. /включително/. Жури ще ги оценява от 2.12.2019 до 15.12.2019 г.

Награждаването ще се извърши на тържествена церемония, на която ще бъдат връчени по три награди за всяка област – голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на учениците към историческата памет на личности от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и сила. Да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на българската идентичност и приобщаване към европейските ценности. Младите хора да осъзнаят ролята на културното наследство за формиране на националната идентичност.


Конкурсът е съвместен проект на Информационните офиси в България на евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов – Бургас, Благоевград, Кърджали, Разград, Търговище, Смолян, Сливен.

Подробности за конкурса представяме в Регламента за провеждането му, който може да намерите на адрес: http://bit.do/AsimAdemov

ЧРЕЗasim-ademov.eu
Предишна статияЕва Майдел ГЕРБ/ЕНП – председател на EMI: Гражданите искат функционираща Европа, а не Европа вглъбена в кризи!
Следваща статияБългарският евродепутат от СДС/ЕНП Александър Йорданов: Комунистите изиграха комедията „Десети ноември”!