Vladimir Urutchev
Владимир Уручев - ГЕРБ/ЕНП представи бъдещето на Кохезионната политика на ЕС във Враца

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев представи пред широк кръг от хора във Враца бъдещето на Кохезионната политика на ЕС в програмния период 2021-2027 г.

Българският евродепутат изложи целите на Кохезионната политика, които допринасят за намаляване на различията между отделните региони на ЕС.

Vladimir Urutchev„Сближаването между регионите чрез инвестиции във всички сфери ще продължи и в новия програмен период”, уточни Уручев. Той представи предизвикателствата пред Кохезионната политика след 2020 г., сред които са мигрантската криза, Brexit, младежката безработица, демографската криза, дигитализацията, климатичните промени, както и предизвикателствата пред сигурността на ЕС.

Владимир Уручев подчерта, че за новия програмен период средствата за България могат да бъдат увеличени с 8%. Той разясни какво представлява Многогодишната финансова рамка и сподели, че в момента текат преговори по подготовка на Рамката.Vladimir Urutchev

В дискусията участие взеха кметът на Община Враца Калин Каменов, представители на общинските администрации, областна администрация, директори на учебни заведения, бизнес, неправителствени организации, студенти и ученици, активно занимаващи се с европейски въпроси и участващи в инициативи на европейско ниво.

Vladimir Urutchev

Vladimir Urutchev

 

 

 

 

 

Събитието бе организирано от Областен информационен център (ОИЦ) – Враца и е част от националната инициатива на мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, провеждаща се в периода 17 септември – 30 октомври 2018 г. в програмен период 2021–2027 г.
Предишна статияБългарският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев поздрави колектива на Младежки дом-Враца
Следваща статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП в Алфатар: Успешните европроекти ускоряват развитието на общините