Въпросите за българската дерогация бяха поставени в Европейския парламент по време на посещението на премиера акад. Николай Денков.

 

“В момента, вярвам, се намираме в друга ситуация – имаме правителство и най-вече парламент, който отстоява проевропейски ценности и позиции. Въпреки това в публикации в европейски издания, като „Politico“, които се базират на разследвания на неправителствени организации, отново се прокрадват съмнения, че България под някаква форма заобикаля санкции, по-скоро дерогации, които са ѝ дадени специфично. Откакто се появиха тези новини, минаха две седмици и е притеснителен факта, че правителството не показа доказателства по тази тема.”

Коментира за “Денят започва” българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и допълни:

“Дебата беше добра платформа за българския премиер, за да изрази своята позиция. Той имаше възможност да убеди нашите колеги, нашите партньори какви са истинските позиции на България.”

ℹ️ Какво още каза българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП по темата, както и за първото в света законодателство за изкуствен интелект #AI – вижте във видеото.


Вижте изказването на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време дебата в Европейския парламент с българския министър-председател Николай Денков, провел се на 22 ноември 2023 г.