Andrey Novakov
19/10/2017г. - Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: " Току-що научих, че ще бъда преговарящ по бюджет 2018. България ще има място на масата на преговорите при договарянето на най-големия бюджет в историята на ЕС."

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков бе определен за член на преговарящия екип по най-големия в историята бюджет на Европейския съюз.
Това ще бъде третата поредна година, в която Новаков ще участва в договарянето на бюджетната рамка. Той ще е сред 28-те евродепутати, които до 21 ноември трябва да финализират размера на европейските инвестиции в държавите за идната година.

„До 2023г. еврофондовете ще инвестират в страната ни почти 20 млрд. лв. Средно по 2 млрд. на година. Плюс е, че България е част от преговорите за бюджет 2018.“, заяви Новаков.

Преговорите ще протичат във формат на помирителни срещи между Европейския парламент, Съвета, и Европейската комисия, като се очаква резултатите да бъдат оповестени до 17-ти ноември. Тазгодишните преговори ще бъдат водени от Гюнтер Йотингер, еврокомисар за бюджет и човешки ресурси.

Предишна статияАндрей Ковачев беше избран за заместник-председател на Групата на ЕНП в Европарламента
Следваща статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе домакин на събитие в ЕП за ролята за публичните библиотеки в дигиталната ера