Emil Radev
Емил Радев ГЕРБ/ЕНП

Чрез нова услуга Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна ще предоставя на читателите си възможност да получават заявените от тях книги по всяко време на денонощието както през работните, така и през почивните дни и дори без да се налага да влизат в библиотеката.

Проектът, който е първият по рода си в страната, се реализира с финансовата подкрепа на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев.

Новата услуга БиблиоМат позволява на читателите, направили електронна заявка, да получат на имейл обратна информация за номера на клетката, откъдето със съответния код за достъп през следващите 48 часа ще могат да вземат желаните материали.

Новата услуга е израз на усилията на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” да осъществява своята дейност максимално гъвкаво и достъпно, особено в условията на пандемия, която промени начина на живот и работа на хората. 

На читателите ще се предостави възможност да вземат заявените  книги по всяко време на денонощието, през работните, почивните и празничните дни, 24/7, без да влизат в библиотеката.

Библиотеката благодари за финансовата подкрепа на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев – посланик на библиотеките в Европейския парламент за осъществяването на проекта.

БиблиоМат ще бъде официално представен на 19 януари 2021 г. (вторник), от 11:00 ч. пред основната сграда на варненската библиотека (на бул. „Сливница” 34).