Andrey Kovatchev and Manfred Weber - ЕPP Group High-level conference
Председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – д-р Андрей Ковачев, по време на конференцията на Групата на ЕНП на високо ниво „ЕС-Западни Балкани: Как да построим заедно общото си бъдеще?”, организирана от д-р Ковачев

Най-вероятният бъдещ председател на Европейската комисия – лидерът на евродепутатите от ЕНП Манфред Вебер, поздрави премиера Бойко Борисов и българското председателство на Съвета на ЕС, че са поставили във фокуса на общността темата Западни Балкани – #WesternBalkans.
Това се случи по време на конференция на високо ниво, част от годишната конференция на европейската десница в Брюксел.

Тематичната среща бе организирана от лидера на депутатите от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на групата на ЕНП в ЕП и Член на Председателството на Европейския парламент – д-р Андрей Ковачев.

Вебер потвърди, че бъдещето на 6-те държави от региона, и да се съхранят мирът и сигурността в него, са приоритет на общността.

Manfred Weber EPP

 

„Ще напреднем само, ако сме конкретни. Българският премиер Бойко Борисов свърши невероятна работа“, подчерта Вебер. Идентична похвала отправи по време на форума и лидерът на ЕНП Жозеф Дол.

 

На форума бяха припомнени конкретни заслуги на ЕС към региона като усилията за сваляне на роуминга и за справяне с младежката безработица.