Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП и Кристиан дьо Баран - изпълнителен директор на Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTREC) във Велинград
Велинград е с официална номинация за СПА столица на Европа. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на  среща с  Благой Рагин, Председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация  (БХРА) и Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП бе придружен от изпълнителния директор на Европейската  хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTREC) Кристиан дьо Баран.

„Благодаря на Андрей Новаков за поканата да дойда във Велинград. Впечатлен съм от работата на министър Николина Ангелкова за развитието на туризма в България“, заяви Кристиан дьо Баран.

Изпълнителният директора на Европейската  хотелиерска и ресторантьорска асоциация заяви увереността  си, че през 2018г. Велинград ще стане домакин на  генералната асамблея  на  HOTREC.

„През 2008 г.  Велинград бе обявена за СПА столица на Балканите, следващата стъпка е общината да стане СПА столица на Европа“, заявиха от сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.

Те подчертаха, че ще работят усилено до 2018г. Велинград  да покрие критериите и да бъде обявен за СПА столица на Европа.