Andrey Novakov
Андрей Новаков по време на Осмия зимен университет на МГЕРБ в Сандански.

ГЕРБ мотивира хората, а БСП ги манипулира. Националният интерес на страната е да управлява ГЕРБ, защото постигнатото за няколко години е без аналог през последните десетилетия.

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на Осмия зимен университет на МГЕРБ в Сандански.

По думите му, в предизборните програми на партиите в България се наблюдава голям популизъм.

„Изборите трябва да са надпревара на мотивация, но виждам, че се залага много на манипулация“, подчерта  Новаков.

По време на форума  Андрей Новаков посочи, че България може да бъде седалище на Европейската агенция по лекарствата, която в момента е базирана в Лондон и след Брекзит ще бъде преместена. Според него това може да стане единствено с премиер с лидерски качества, ползващ се с доверието на ЕС, какъвто е Бойко Борисов.

„Защитата на националния ни интерес изисква самочувствие и решителност. И ако това означава да се преборим с другите държави за това домакинство, то трябва да знаем, че имаме всички условия това да се случи.  Бюджет 2017 на ЕС ще даде старт и на предложената от него програма A.L.E.C.O., която ще даде възможност на до 200 предприемачи от България и ЕС да получават опит от такива в САЩ, Израел или Сингапур. Считам че единственото отношение,  което може държавата  да има към младите хора  е да им даде среда“, заяви Новаков.

По думите на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП  има достатъчно европейски програми, от които могат да се възползват младите хора.

Предишна статияЕва Майдел: Кандидат-депутатите на ГЕРБ от Велико Търново са професионалисти с активна гражданска позиция, които могат да предлагат решения
Следваща статияЕва Майдел ГЕРБ/ЕНП: Яростната анти-европейска реторика на БСП ги нарежда до крайнолеви популистки партии като Сириза