Asim Ademov
Стартира инициативата на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов “Да върнем родителите в училище”!

На 12 октомври 2018 г. (петък) в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград ще се проведе форум на тема „Да върнем родителите в училище”, организиран от българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

Събитието ще се състои в 09:30 ч. в зала 114 на Учебен корпус № 1. Форумът ще бъде открит от директора на РУО-Благоевград –  Ивайло Златанов.

Инициативата има за цел да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. На събитието ще бъдат представени резултати от национално проучване, проведено от Изследователския център „Тренд“ на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“, изготвено по инициатива на Асим Адемов като член на Европейския парламент.

Участие ще вземат Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, д-р Харалан Александров – социален антрополог, доц. д-р Траян Попкочев – декан на Факултета по педагогика към ЮЗУ „Неофит Рилски“, представители на академичните среди, синдикати, съсловни организации, родителски асоциации и сдружения, директори, учители и родители.

Форумът се организира със съдействието на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.