Andrey Novakov
„Мога да ви разкажа за работата и усилията, които съм положил, а оценката ще я дадете вие. Няма да говоря политически, защото в тази зала има хора, с  които се познавам от 10 години, учил съм с тях, мечтал съм с тях. Поздравявам ги, че се върнаха във Видин, че работят за развитието на областта, че са хора с активна гражданска позиция. С тях не мога да говоря политически. В тази зала аз съм просто Андрей и няма как да не споделя, че моето впечатление за област Видин бе базирано върху това, което съм чул и чел от медиите. Днес аз бях в няколко населени места от област Видин и моето впечатление се оказа погрешно”

Това  каза пред жители на Видин кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков.

Той бе категоричен, че хората трябва да разказват за Видин, без тротоарни приказки, а с факти.

„Да говорим за бъдещето. Видин може да бъде витрината на България! Имате условия да се превърнете в най – добрия транспортен център. Европейски средства за транспорт след 2020 г. ще има. Приказките, че европейските средства за България ще спрат, са поредната фалшива новина, която ние опровергахме. Да помагам на Видин ще бъде една от моите задачи, ако бъда отново евродепутат”, каза още Новаков.

 

Andrey NovakovТой допълни, че друга негова важна задача ще продължи да бъде пакетът „Мобилност”, както и борбата срещу двойния стандарт при храните. „Когато се стигне до приемането на пакет „Мобилност”, условията да са най – близки до тези, които искат нашите превозвачи. Продължава работата и по европейския бюджет, за да може още от 1 януари 2021 г. кметовете да имат възможността да работят за развитието на общините си, чрез европейските средства. Здрава работа, това е, което ни е необходимо”, категоричен беше кандидатът за евродепутат.

Андрей Новаков подчерта още, че наследството в област Видин е много тежко.

„2009 г. осъмнахме с път от София до Видин като велоалея. Изключително важно за региона е, че магистрален път ще има, че започнахме работа по този проект, че работим по проекти, отлагани от 50 години”, каза още той.

В отговор на въпрос, третият в листата на ГЕРБ и СДС представи интернет – платформата „Селоводител”.

„Когато видя обезлюдено село, изоставена къща, това ме жегва. Затова създадохме тази платформа, която се превърна във „фейсбук” за селата. Тя служи за мост между младите хора, инвеститорите и привлекателните за тях малки населени места. Призовавам всеки, който обича своето село, да опише защо го обича с прости думи и да ни изпрати 5 авторски снимки, а ние ще го рекламираме така, както вече рекламираме 150 села”, обясни Андрей Новаков.

„Гордея се с моите млади колеги и  вярвам в тях”, каза бившият евродепутат Владимир Уручев.

Той бе категоричен, че е необходимо да бъдат запазени важните за България политики в Европейския съюз. „Да помислим, ако я нямаше обединена Европа, кога щяхме да изградим това, което сме изградили с европейските средства –  след 30 или след 50 години. Почувствах тежестта на годините и давам път на младите колеги, но не мога да остана безразличен у дома си. Тук съм, за да ги подкрепя и да призова и вас да ги подкрепите”, каза пред видинчани бившият евродепутат от ГЕРБ.

От своя страна, кметът на Видин Огнян Ценков и областният управител Албена Георгиева бяха категорични, че възстановената работеща връзка между местната и държавна власт е от изключителна полза за Видин и областта.

„Близо 155 милиона са европейските средства за област Видин през настоящия програмен период, очакваме следващия да бъдат много повече”, каза Албена Георгиева. „Опонентите ни бягат от европейската тема. Те търсят скандала, конфликта. А разговорът трябва да бъде как Европа да става все по – близка до хората, защото европейската солидарност променя общините, променя живота на всеки отделен човек. Кандидатите на ГЕРБ са почтени и отговорни хора, които са доказали, че могат да защитават националните каузи. Вярвам, че за нашите съграждани са важни качествата на всеки отделен кандидат,а листата на ГЕРБ и СДС е най – добрата”, каза народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Видин Владимир Тошев.

В края на срещата, кандидатът за евродепутат Андрей Новаков връчи членски карти на 20 новоприети членове на младежката структура на ГЕРБ – Видин.

По – рано през деня, Андрей Новаков, Владимир Тошев и Владимир Уручев посетиха видинското с. Каленик, където се срещнаха и разговаряха с жителите на населеното място.

„Вие избирате в каква България, в каква Европа искаме да живеем. В тази кампания ГЕРБ залага на положителния тон и положителните новини. Ако някой очаква от нас яростно говорене срещу опонентите, ще остане разочарован. И в тази кампания, както винаги досега, говорим кои сме ние, какво сме направили и какво предстои да направим”, каза Владимир Тошев.