На 7 октомври (понеделник) от 17:00 ч. в Дома на Европа в София (ул. Г. С. Раковски 124) ще се проведе публичен дебат с Юрки Катайнен, заместник-председател на Европейската комисия отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността.

Темата на гражданския диалог е “Каква Европа искаме? Новите приоритети за развитието на ЕС”

Тя е част от усилията на Европейската комисия да обсъжда с българите предизвикателствата пред Европейския съюз в съвременния свят и необходимите действия за запазване конкурентоспособността на Европа в глобален мащаб.

Комисията вече успешно изпълнява редица инициативи в помощ на работните места, иновациите и опазването на околната среда. Сред тях са планът „Юнкер“,  преходът към кръгова икономикаевропейската стратегия за пластмасите и много други. Какво още е необходимо – очакваме Вашите въпроси и мнения на срещата.

В дискусията ще вземат участие българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и заместник-кметът на София по направление „Финанси и стопанска дейност“  Дончо Барбалов.


Предварителната регистрация в интернет е задължителна на следния линк.  Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата.

Молим всички гости да бъдат пред залата не по-късно от 16:30 ч. за регистрация и проверка за сигурност, както и да носят със себе си документ за самоличност.

ИЗТОЧНИКec.europa.eu
Предишна статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП към Дидие Рейндерс: Ще предложите ли общоевропейска стратегия за борба с корупцията?
Следваща статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: Не е безпрецедентно да бъдат връщани еврокомисари