Eva Maydell
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на участието си на Дигиталната НеКонференция в София Тех Парк на 26 октомври 2017 г.

„Поради сложните правила над от 86% от европейците не могат да изчислят колко ще са таксите им при международен паричен превод. Освен това за превод от 1000 евро компаниите могат да начисляват такси за над 30 евро и въпреки това законно да го рекламират за „безплатен“. Затова е важно да опростим и пригодим законодателството за финансовите услуги към дигитализацията, която позволява много по-евтини преводи“.

Това заяви българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на участието си на Дигиталната НеКонференция в София Тех Парк на 26 октомври 2017 г.

„В работата си по доклада за бедещето на Финтек в Европарламента отстоявах принципа „Еднакви услуги, еднакъв риск, еднакви правила“. Това означава еднакви условия за всички доставчици на един и същи вид финансова услуга, без значение тяхната юридическа форма, местоположение в ЕС или използвани технологии“, допълни Ева Майдел, която говори в панела за Финанси и технологии в присъствието на водещи експерти от сферата на финансовите услуги в Европа.

Ева Майдел беше докладчик за Европейската народна партия в комисията по вътрешен пазар на Европарламента по досието за бъдещето на финансовите технологии. В края на февруари 2017 г. българският еврдепутат организира в София консултация със заинтересованите страни за регулаторната рамка на Финтек на ниво ЕС.

Предишна статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП иска финансова гаранция от предприятията причиняващи щети на околната среда
Следваща статияАндрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Получаваме много повече, отколкото внасяме в евробюджета