Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел е сред лекторите на събитието TEDxSerdikaSalon: Out of the Box, което ще се проведе на 28 септември от 13:00 часа във ВУЗФ, София.

TEDxSerdikaSalon: Education ще ви срещне с 10 успешни личности, които ще разкажат 10 вълнуващи истории!

TED е глобална общност, която приветства хората от всяка дисциплина и култура, търсещи по-задълбочено разбиране за света. TED вярват страстно в силата на идеите за промяна на нагласите, живота и в крайна сметка, на света. В сайта TED.com можете да откриете безплатни видеа, в които едни от най-вдъхновяващите мислители в света и общност от любопитни души споделят своите безценни знания и открития. Всичко, което прави TED – от техните конференцииTED разговорите, глобалната общност TEDx до серията уроци TED-Ed, се ръководи от една цел: да разпространява велики идеи.

Eva MaydellЕва Майдел е член на Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП и председател на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа –  Европейско международно движение (EMI).

• Тя е инициатор и съосновател на сдружението Образование България 2030.

• В Европейския парламент тя е член на Комисията по индустрия и енергетика, както и на Комисията по икономически въпроси.

• Само преди броени дни стана и координатор на младите евродепутати от ЕНП, като тя е първата жена и българка, заемаща тази позиция.


Приоритетите на Майдел са насочени към насърчаване на качественото образование и създаването на умения, внедряване на иновации и технологии, както и подкрепа на предприемачите и инвестициите в Европа. Тя вярва, че качественото образование е основа за икономическото развитие и прогрес на обществото, поради което работи на европейско и национално ниво за създаването на образователни политики, подпомагащи младите да развиват талантите си.

• Работата на Ева Майдел е призната от Файненшъл Таймс, което я поставя в „New Europe 100“ – класацията на най-ярките хора от Централна и Източна Европа, които променят света и чрез своите идеи и иновативни решения.

• Също така е част от селекцията „30 под 30“ за Европа на списание Форбс.

• Изданието Политико я определя за една от „най-впечатляващите 28 личности от 28-те държави-членки на ЕС, които оформят и разтърсват Европа“. Два пъти е носител на приза „Евродепутат на годината“.

• Изданието Аполитикал включва Ева Майдел в класацията си за 20-те най-влиятелни млади политици в света за 2018 г.