Eva Maydell and Lisa Monaco - #MSC2024
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел заместник главния прокурор на САЩ Лиза Монако обсъждат нарастващата несигурност в света, военната и финансова помощ за Украйна, както и ролята на България и Европа в сложната геополитическа ситуация - по време на Мюнхенската конференция по сигурност #MSC2024

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел проведе среща със заместник главния прокурор на САЩ Лиза Монако по време на Мюнхенската конференция по сигурност #MSC2024.
По време на срещата двете обсъдиха нарастващата несигурност в света, военната и финансова помощ за Украйна, както и ролята на България и Европа в сложната геополитическа ситуация.

 

Майдел също така проведе срещи с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, държавният секретар по вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас, с председателят на комисията по разузнаване в американския конгрес сенатор Марк Уорнър и други ключови партньори на България.

 

„Мюнхенската конференция по сигурност започна с трагичната новина за смъртта на Алексей Навални. Навални плати най-скъпата цена за неговата безусловна борба за демокрация. За пореден път ни става ясно: Путин няма да спре, докато не бъде спрян. Днес е по-важно от всякога да продължим да работим с нашите стратегически партньори, за да се противопоставим на този брутален и авторитарен режим“ заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Европейското международно движение (EMI) Ева Майдел.

ℹ️ Тази година, Мюнхенската конференция по сигурност се провежда за 60-ти път и по време на това юбилейно издание Ева Майдел също обяви нова инициатива в сферата на технологиите и геополитиката. Инициативата е част от конкретните предложения обявени от Мюнхенската конференция и е подкрепена от председателят й посланик Кристоф Хойсген както и от водещи лидери от цял свят включително естонския премиер Кая Калас, нобеловия лауреат Мария Реса, водещи академици от Харвард, Оксфорд и Бъркли, Ерик Шмидт и изпълнителните директори на най-големите тек компании в света.