Eva Maydel and Adam Mosseri
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и вицепрезидента на Фейсбук Адам Мосери, проведоха двустранна среща

„Фейсбук трябва да положи усилия, за да оправдае и възстанови доверието, което потребителите са й дали. Гарантирането на личното пространство онлайн не е само задължение на законодателните институции, но и на компаниите, които трябва да прилагат законите.
Очаквам Фейсбук да се придържа към  европейския регламент за лични данни – GDPR – не само в Европа, но и по света. Важно е да се отбележи, че дигиталната грамотност на обществото е от голямо значение също.“

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел  по време на двустранна среща с Адам Мосери, вицепрезидент на технологичния гигант Facebook и ръководител на отдела Newsfeed.

 

Сред основните теми на разговор бяха прилагането на европейския регламент за защита на лични данни, използването на данни за персонализиране на потока новини в платформата, както и насърчаване на предприемачеството в Европа.

„Технологичният талант на България е на световно ниво, а страната ни е сред водещите в региона по отношение на среда за развитие на стартъпи.“, заяви пред Мосери евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

 

Като член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в Европарламента, българският евродепутат Ева Майдел работи за облагородяването на бизнес средата в Европа и улесняването на потребителите при търсенето на правата си, особено при извършването на онлайн и международни покупки. Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел е докладчик за групата на ЕНП по основополагащи за дигиталния единен пазар актове – Директивата за услуги с дигитално съдържание, Регламента за неприкосновеност за личното пространство онлайн и Регламента за преносимост на онлайн услуги (т.нар. роуминг за онлайн абонаменти).

„Дигиталното общество се развива с бързи темпове и иновациите са ежедневие, но има и много уязвими точки, именно затова работя за по-ясни правила, както за бизнесите, така и за потребителите“, коментира Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП.