Начало Новини Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се застъпи за ясни правила в интернет...

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се застъпи за ясни правила в интернет пространството

Eva Paunova Европа 2030
“Интернет се превръща във фактор, който ще оформи бъдещето в много отношения и неговото правилно управление представлява един много важен тест за нас”

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на конференцията на Европейската Комисия  “Европа 2030: Цифровата революция и отвъд”. Събитието, което се състоя на 12 ноември в Брюксел, беше открито от заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева. В него се включиха още Роберто Виола, генерален директор на Директорат на Европейската комисия и Йоан Паску, заместник-председател на Европейския парламент.

Ева Паунова беше лектор в панела “Дигиталната революция и отвъд”, заедно с белгийския вицепремиер Александър де Кру и евродепутатите Кая Калас (Алианс на либералите и демократите за Европа) и Алесия Моска (Социалисти и демократи). Организираният от изследователския институт ESPAS дебат адресира перспективите предоставени от цифровите технологии за развитието на бизнеса, правителството и образованието. Г-жа Паунова подчерта значението на интернет пространството като инкубатор и инструмент за икономически растеж, заетост и създаване на нови предприятия, но и като потенциална заплаха за дестабилизиране на държавите и тяхната сигурност.

“Необходимо е ЕС да поеме водеща роля и да се опита да установи нови правила за Интернет пространството. Правила, които да възпрепятстват неговата неправилна употреба и злоупотреба”. Евродепутатът призова за изготвянето на политически процес, който да определи международните правила и задължения в киберпространството.

 

KGЕва-Паунова-правила-в-интернет-

Предишна статияМария Габриел: Финансирането на доверителните фондове на ЕС трябва да е обвързано с постигането на по-добри резултати от третите страни
Следваща статияАндрей Ковачев: Най-големият проблем на българското здравеопазване е ефективността