Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП по време на срещата с 50 студенти от университета в Залцбург, Австрия, която се проведе в сряда, 15 юни 2016 г., в Европейския парламент. Събитието се състоя в рамките на посещение на студентите в Брюксел.
Образованието е важна основа за развитието на нашите общества. Нужно е то да се адаптира към модерната реалност и да спомогне за изграждането на една здрава, социално и икономически отговорна общност.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на срещата с 50 студенти от университета в Залцбург, Австрия, която се проведе в сряда, 15 юни 2016 г., в Европейския парламент. Събитието се състоя в рамките на посещение на студентите в Брюксел.

 

Паунова подчерта, че образованието е основата за изграждането на общество, в което терористични актове като стрелбата в Орландо или атентатите в Брюксел и Париж нямат място, и затова е неин основен приоритет.

„Изправени сме пред редица предизвикателства не само от икономически и геополитически, но и от личностен характер. Качественото обучение е един от начините за справянето с тях“, коментира българският евродепутат.

 

По време на срещата Ева Паунова представи своите дейности и приоритети пред студентите, които специализират политически науки в университета в Залцбург.

„Институциите на Европейския съюз не са далеч от интересите на младите хора – работим усилено за Европа на дигиталните технологии, на иновациите и предприемачите, на една динамична икономическа среда“, подчерта българският евродепутат, който в момента работи по четири досиета за изграждане на Единния цифров пазар, както и върху отчитане на прогреса по Инвестиционния план за Европа, известен като плана „Юнкер“.

 

Австрийският университет в Залцбург е разделен на четири факултета: католическа теология, право, хуманитарни и природни науки. Основан през 1622, университетът има около 18 000 студенти и 2800 служители и е най-голямата образователна институция в провинцията на Залцбург. Студентите, които се включиха в срещата, са от повече от 10 страни от и извън Европейския съюз.

 

Предишна статияАндрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Трябва ни по-улеснен достъп до финансиране за проекти в туризма
Следваща статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: Организираната престъпност и корупцията изискват общоевропейски мерки