Emil Radev
Емил Радев ГЕРБ/ЕНП

Под патронажа на българският евродепутат  от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в Първа езикова гимназия във Варна се организира конкурс за есе и кратко видео на тема: „Европа – граници и мостове“.

Инициативата се провежда вече седем години и е посветена на Деня на Европа – 9 май, когато предстои да бъдат обявени и отличените ученици.

Евродепутатът Емил Радев, който е възпитаник на училището, отново ще съдейства за награждаването на победителите в конкурса. За втора поредна година учениците ще могат да участват не само с есе, но и с кратко видео, така че да изразят своите виждания по темата и чрез съвременните аудиовизуални средства.

Събитието е част от инициативите, с които в Първа езикова гимназия насърчават учениците да разширяват познанията си за ЕС и дейността на европейските институции.

През 2018 г. училището бе домакин на първата по рода си във Варна симулация на работата на Европейския съвет, в която се включиха 28 младежи от девет гимназии, а през учебната 2019/2020 г. участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент.