Emil Radev
Емил Радев ГЕРБ/ЕНП

Съществуват ли „бели петна“ в европейското законодателство по отношение на административните въпроси?
Според българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в момента липсват конкретни резултати относно приемането на регламент, който да установи общи правила за европейската администрация.

Преди няколко дни тази тема беше поставена на заседание на правната комисия в Европейския парламент.

Emil Radev

„Публичната администрация е от основно значение за начина, по който се управлява една държава, да не говорим за съюз от държави. Администрацията допринася за устойчивия икономически просперитет и благоденствието на гражданите си чрез формирането на условията за създаване на политики и програми, които касаят всички нас. В същото време слабостите във функционирането на публичната администрация могат да създадат значителни затруднения в управлението на местно, регионално, национално и европейско ниво, а последиците могат да се отразят на функционирането на общия пазар“, каза Емил Радев.

По думите му гражданите на Европейския съюз и бизнесът очакват да се отговори на потребностите им от максимално отворена, независима и ефективна европейска администрация.

„Европейските институции играят основна роля при установяване на правилните стимули, на намаляването на несигурността и постигането на просперитет в дългосрочен план“, каза още Радев.


ℹ Как обаче може да се постигне модернизиране и на публичната администрация, как трябва да се подобри прозрачността на административните процеси и как европейската администрация може да работи по-ефективно – чуйте коментара на евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев ⬇

ИЗТОЧНИКБНР - Евранет Плюс
Предишна статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев: Нелогично е, че тестовете за антитела не влизат в европейския здравен сертификат
Следваща статияАндрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Проектобюджетът на Европейския съюз за 2022 година е исторически