Andrey Novakov
Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП в сутрешния блок на БНТ

Единна платформа O.R.E.L., в която всички пунктове за Годишни технически прегледи от ЕС ще подават информация за реалния километраж на всяка кола, която мине през тях.

Това предлага българският евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Идеята е одобрена и финансирана от Европейската комисия.

Хубаво е, че идеята вече се изпълнява, коментира Новаков в сутрешния блок на БНТ. По думите му над 1/3 от колите втора употреба са с пренавит километраж.

Андрей Новаков каза, че няма да има значение от къде е внесена колата и колко пъти е препродавана.

Andrey NovakovЛансирах още една идея, за въвеждане на гаранции включително за колите втора употреба, които са с минимални стойности като начало – половин година и 5000 км.

Според Новаков в сервизите трудно може да се види кола втора употреба над 100 000 км. Ако всичко при търговците е наред, те няма защо да се притесняват от въвеждането на предлаганите регулаторни мерки, допълни евродепутатът.


Вижте във видеото цяло участие на Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП, какво още каза той и повече за идеята му относно продажбата на употребявани автомобили в ЕС да имат задължителна гаранция