На 5.12.2016 година /понеделник/ от 9.00 часа в Дома на Европа на ул. „Г. Раковски“ 124 евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев ще вземе участие в международната конференция
„Дебатът за Европа: Към изграждането на Европейска отбрана и сигурност“.
Организатори на събитието са Софийски форум за сигурност, СОР „Атлантик“ и Центърът за европейски изследвания Вилфред Мартенс.

Европа е изправена пред сериозни предизвикателства като миграционната криза, тероризъм, отношенията между Русия и Запада, решението на Великобритания да напусне съюза  и само силно лидерство може  да преодолее сегашното състояние и да изведе Съюза по-консолидиран и по-силен. Изключително важно е как България се позиционира в глобалния свят като част от Европейската цивилизация, като пълноправен член на ЕС и НАТО и как участва в решаването на общите за съюзите въпроси и  формулирането и осъществяването на общите политики. Тези въпроси трябва да намерят съответните отговори, особено предвид предстоящото българско председателство на ЕС.

За регистрация е необходимо да бъде изпратено съобщение на events@sofiaforum.bg  предвид пропускателния режим в Дома на Европа.