Емил Радев

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев настоя Европейската комисия (ЕК) да изготви списък на основните транзитни страни по пътя на миграционния поток към Европа и да засили сътрудничеството си с тях. Според него, тези държави трябва да бъдат подпомогнати в ефективната борба срещу трафика на хора. В същото време обаче Радев настоя ЕК да започне незабавни преговори с тях за създаването на разпределителни центрове, които да разграничат бежанците от икономическите имигранти, тръгнали към Европа. “Само по този начин ще можем да намалим миграционния поток още преди да е достигнал до европейските брегове”, категоричен бе Емил Радев от ГЕРБ.

Изказването си българският евродепутат от ГЕРБ направи по време на обсъждането в пленарна зала на новите предложения на Европейската комисия за справяне с бежанската криза, публикувани миналата седмица и обсъждани по време на Съвета на министрите на вътрешните работи в понеделник.

Емил Радев определи засилването на външните граници като друга важна мярка, която ще гарантира европейската сигурност, докато в същото време ще спре нелегалната имиграция. Той обясни, че ЕС разполага с механизми, които позволяват на тези, които искат да влязат легално в държавите-членки, да го направят. Според българският евродепутат от ГЕРБ обаче преминаването на зелената граница без необходима виза или основателна причина, не е сред тях.

Не на последно място, Емил Радев (ГЕРБ) настоя за незабавното разширяване на правомощията на Фронтекс, така че агенцията да организира връщането на неуспешни кандидати за убежище в страните им на произход. “Общите европейски действия в тази насока ще направят операциите  по връщане по-ефективни”, каза в заключение той.

Източник: ПП ГЕРБ

Предишна статияАндрей Ковачев: ЕС трябва да изисква от САЩ и Русия да намерят решение за справяне с „Ислямска държава“
Следваща статияЕва Паунова : Европа даже е закъсняла с взимането на трудните, но много важни решения ,които могат да повлияят върху бежанската вълна към Европа