Българският евродепутат  от ГЕРБ/ЕНП и посланик на библиотеките в Европейския парламент Емил Радев отново подкрепи инициатива на Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра.

Той бе поканен на официалната церемония по връчването на годишните награди „Читател на годината 2019”.

Поради служебни ангажименти Емил Радев не успя лично да присъства на събитието, но осигури награди за отличените – израз на неговата ангажираност към дейността на институцията.

 

За най-активен читател на библиотеката бе обявена Румяна Петранова. Сред предпочитаните от пенсионираната учителка по математика книги са произведения на български автори, както и издания, посветени на математическите науки. С наградата за най-активен читател във възрастовата група до 14 години беше удостоен Траян Илиев от III „б” клас в ОУ „Отец Паисий”. Само за година ученикът е прочел 163 книги, стана ясно по време на церемонията.

 

В качеството си на представител на евродепутата Емил Радев Елица Тодорова поздрави отличените и им подари стилни ръчно изработени разделители за книги и бележници.

 

Emil Radev„Насърчаването на четенето е кауза, която заслужава усилията не само на библиотечната общност, а на цялото ни общество!”, се изтъква в поздравителен адрес от българския евродепутат до Светла Ангелова, директор на РБ „Партений Павлович”.

Емил Радев поздрави екипа на библиотеката за енергията, която всекидневно влага в работата си, а на всички читатели пожела да продължават да ценят знанието и мъдростта на книгите.