Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ)

ЕС не може да излезе с единна позиция за Венецуела, тъй като партиите, движенията и хората, които са близки с позицията на Кремъл, са на мнение, че не трябва да се взема страна във вътрешните работи на дадена страна.

Това каза за БНР българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – д-р Андрей Ковачев

“Тези страни, които се числят към международна демократична общност, никога не са признали вторите избори на Мадуро за президент. Мястото на президент е вакантно за демократичния свят във Венецуела. Това е което ние подкрепяме – като международна общност, като Европейски парламент. Разбира се, ние гласувахме в огромното мнозинство на парламента за признаването на временно изпълняващия длъжността президент. Тези страни, които са в синхрон с позицията на Кремъл, съответно блокират”.

На въпрос къде попада България  при т.нар. “процеси на преразпределение в сферите на влияние”, Андрей Ковачев отговори, че страната ни е част от НАТО и ЕС, и принадлежи на европейската цивилизация.

Предишна статияЕвродепутатът то ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и народният представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски посетиха Троян и Ловеч
Следваща статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев: Войската по улиците няма да ни спаси от тероризма