ЕС ще се сдобие със своя структура, която да координира противодействието на прането на пари!


Това заяви в интервю за БТА в Страсбург българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

„За пръв път на европейско ниво ще има структура, която да съгласува всички политики в борбата с прането на пари“, каза той.

Емил Радев е докладчик по регламента за европейска агенция за борба с прането на пари, който ще бъде гласуван по-късно днес.

„Ще има много по-голямо наблюдение върху банките, финансовите институции, казината, но също така и агенциите за недвижими имоти, търговците на луксозни стоки, професионалните футболни клубове, така че да могат да се обхванат много области, за които има съмнение, че се перат пари в големи обеми“, коментира още евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Емил Радев посочва, че до пет години ще има реални резултати от прилагането на тези правила.

Изтичащия мандат на Европейския парламент депутатът определя като тежък и изпълнен с кризи. Предстоящите избори също ще бъдат тежки по думите на Радев.

„Смятам, че проевропейските сили тук в парламента отново ще могат да сформират мнозинства и да провеждат политики, които са в полза на ЕС“, коментира още той.

Изборите „2 в 1“ ще изместят до голяма степен европейската тема. Много е важно обаче какви и колко качествени евродепутати ще излъчи България, посочва евродепутатът.

„Нека дадат своя глас, нека направят своята преценка кой ще е полезен за България тук в европейските институции“, заяви той по повод гласуването на предстоящите европейски избори.


ℹ️ Вижте повече във видеото