Залесителна акция, под егидата на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, се проведе на 9 май в Сливен. Засадени са 20 дръвчета от вида „Липа“. Фиданките са залесени в района на детска градина “Здравец” и IX ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. “Речица”.

Инициативата “За по-зелена Европа” е по случай Деня на Европа – 9 май.

В акцията се включиха младежи от МГЕРБ.

“За нас тази инициатива по залесяване е начин да покажем, че европейските ценности са пуснали дълбоки корени в България. Ние даваме своя принос с малки стъпки и ще продължим с такива акции в Сливен и в други населени места на общината. Нека заедно създаваме зеленото бъдеще на страната ни”, коментира общинският съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент Христо Котов.

Започнал от идеята за наднационална европейска институция, която да управлява въгледобивната и стоманодобивната индустрия, днес Европейският съюз обединява 28 държави-членки. Така на практика предложението на Робер Шуман за създаване на единна Европа, добило популярност като “Декларацията на Шуман”, става основа на Европейската общност, която вече наброява 550 млн. души.

ИЗТОЧНИКsliveninfo
Предишна статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Росен Желязков се срещнаха с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Разлог и Благоевград
Следваща статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Конференцията за бъдещето на Европа трябва да завърши с конкретни предложения как да направим ЕС по-ефективен и готов за новите предизвикателства