Emil Radev
Емил Радев - ГЕРБ/ЕНП

Приоритет за нашата страна е кохезионната политика на ЕС да се запази и българските евродепутати трябва да защитават обща позиция по тази тема, това каза във Варна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

 

Той допълни, че има няколко варианта за попълване на „дупката“ в бюджета на Евросъюза, която ще се отвори след Брекзит. Възможностите са няколко, но една от най-вероятните е увеличаване на вноската на всяка държава членка, посочи Радев.

Евродепутатът допълни, че тенденцията е с течение на времето средствата от фондовете да намаляват. За момента обаче кохезионната политика на ЕС се запазва и вярвам, че особено в сътрудничество с другите държави от Източна Европа, ще успеем да защитим българската позиция това да продължи, каза Радев.

Той посочи още, че въпреки опитите на опозицията у нас в страната да се създават скандали и да се дестабилизира държавата, оценките за българското председателство са отлични и ще продължат да са такива, защото се справяме много успешно с това предизвикателство.

 

Под патронажа на евродепутата в Първа езикова гимназия във Варна се състоя първата по рода си симулация на работата на Европейския съвет. В инициативата се включиха 28 ученици, избрани след конкурс за есе, посветен на Бялата книга за бъдещето на Европа.

Emil Radev

Младежите влязоха в ролята на държавните и правителствените ръководители на страните – членки на ЕС. Според Радев подобни инициативи дават възможност да се чуе позицията на младите хора, които освен че са бъдещето на Съюза, имат и добри идеи, защото мисленето им е по-разчупено и модерно.