Andrey Novakov
В началото сме на година, която се нарича супер изборна година. По света има около 37-38 избора за президенти, парламенти и премиери. Това са избори, които ще определят накъде ще тръгне следващото десетилетие.

Това каза на пресконференция в Благоевград евродепутатът от ЕНП и областен координатор на ГЕРБ за Благоевградска област Андрей Новаков.

Той заяви, че без значение колко време прекарва в европейския парламент, Благоевград е кауза, за която ще продължава да работи.

Новаков съобщи и важна новина, свързана с местния парламент в Благоевград като обяви, че общинските съветници от ГЕРБ и от СДС/групите на ГЕРБ и СДС в Благоевград се обединяват в нова група в местния парламент на областния център.

Той посочи, че създаването на една група не е насочено срещу никого. Идеята е да заявим по-ясно гласа си за важните теми, касаещи развитието на Благоевград.

„Заедно с колегите от СДС, а и с други общински съветници, проведохме редица разговори и вярваме, че с общи усилия можем да постигнем повече в Общински съвет за привличането на инвеститори, за разкриването на работни места и за това да се отлепим от мястото, в което се намираме в момента – на ниска работна заплата и изтичане на мозъци от града ни“, каза още той.

Новаков прибави, че си спомня как е изглеждал Благоевград в годините, когато е бил студент и силно вярва, че с общи усилия общинските парламентаристи могат да върнат предишния му облик.

Новата група ще има двама съпредседатели. Това са Мария Гошева от СДС и Давид Петров от ГЕРБ. Те обявиха някои от важните приоритети, по които ще работи новата група – създаването на индустриална зона, паркирането в града, подмяната на водопровода в централната градска част и паркирането в района на болницата. 

Има общински съветници от други групи, които проявяват интерес към новосформираната група. Те са с центристко десни възгледи. Може да се говори за създаването на общ блок в общинския съвет, каза Андрей Новаков. Новата група ГЕРБ – СДС ще бъде обявена на следващото заседание на местния парламент.