Asim Ademov
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов по време на организираната от него изложба в ЕП - „Босилеград преди и сега – Международен детски Великденски фестивал”

Изложба с фотографии на деца от Босилеград под заглавие “Босилеград преди и сега“ бе открита в Европейския парламент в Брюксел. 
Поводът за събитието бе предстоящият юбилеен „25 Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2018“, който ще се състои от 5 до 10 април.

Изложбата е организирана от българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП  Асим Адемов и Андрей Ковачев  по случай предстоящия национален празник на Република България – 3 Март.

„Знаем, че един от основните приоритети на председателството е интеграцията на Западните Балкани в ЕС. Ние, евродепутатите, полагаме усилия това да се случи – всички от Балканите да живеем в едно общо и свободно общество.“ – заяви Асим Адемов.

 

Искам специално да ви благодаря за това, че през всичките тези години, вие, които живеете в Босилеград, не забравихте България. Винаги я носите в сърцето си. Не забравихте обичаите, традициите, за което сме ви благодарни и признателни. Още по-хубаво е, че свързваме тази изложба с предстоящия празник на България – Трети март. Много е важно и символично, че точно тук, в сърцето на Европа, отпразнуваме 140 години от Освобождението на България и възраждането на българската държавност.“, допълни Адемов

Другият организатор на събитието, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев добави:

По този начин се дава повече видимост на този изостанал в Сърбия регион и се надяваме да има повече перспектива за младите хора да останат в Босилеград, в Цариброд. Това, което ни е разделяло в миналото, трябва да остане в миналото. Ние трябва да помним нашата история, но инерцията от миналото не трябва да засенчва нашето бъдеще, а да бъде преодоляна по пътя на европейската интеграция.