NextGenerationEU
Планът за възстановяване от кризата и пандемията с коронавирус е нов инструмент, създаден по предложение на Европейската комисия, който цели устойчиво справяне на държавите членки с проблема.

Темата беше обсъдена на онлайн форум, иницииран от Европейския информационен център „Европа Директно“ в Сливен и Община Сливен.

Asim Ademov

Европейският план за възстановяване от пандемията е в размер на 1,8 трилиона евро, затова трябва да си дадем сметка за глобалния контекст, в който се правят реформите, обясни българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

„Това са борбата с климатичните промени, пандемията от Covid 19, технологичното изоставане на Европа спрямо САЩ и Китай. Всичко това подтикна Европейският съюз за нова стратегия за растеж и заетост, която да залага на нов тип инвестиции – в иновации, в зелен преход и в дигитализация“,  допълни той.


ℹ Чуйте в звуковия файл, какво още каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП ⬇

ИЗТОЧНИКБНР - "Рестартирай Европа. По-силна - за теб"
Предишна статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: Средствата по програма „Правосъдие“ ще допринесат за укрепване върховенството на закона в държавите-членки
Следваща статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: Ако не паднат туристическите визи за българите до САЩ, ще се наложат такива за американците в ЕС