Andrey Kovatchev - information campaign for European elections 2024 #EUElection2024
Днес в парк Гео Милев българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация в ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев, народният представител от ГЕРБ-СДС и председател на МГЕРБ Георг Георгиев и представители на районната структура на ГЕРБ в Слатина стартираха съвместна инициатива за провеждане на информационна кампания за предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат в периода 6-9 юни 2024 г.

Раздадени бяха специално създадени информационни брошури, които дават конкретна и важна информация за влиянието на Европейския парламент върху живота на всеки от нас.

Андрей Ковачев беше категоричен, че само заедно сме по-силни:

Andrey Kovatchev - information campaign for European elections 2024 #EUElection2024“Единственият сигурен начин гласът ни да има силата да променя Европа е чрез това да гласуваме за изявени и доказали се личности, представляващи партии, които имат силни политически семейства в ЕП.“

През текущия мандат евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП бяхме силно ангажирани и със своя силен глас допринесохме за реализирането на редица приоритети за България и ЕС: предпазването на розовото масло от допълнителни административни тежести, влизането на България и Румъния в Шенген по въздух и море, предпазване на важни български сектори като земеделието и животновъдството от нови тежести, породени от приемането на Зелената сделка, единното зарядно за всички преносими електронни устройства и много, много други.”

Народният представител Георг Георгиев заяви, че ГЕРБ е член на ЕНП – най-голямото политическо семейство, което дава реална сила при гласуване на важните закони. Всеки друг глас за антидемократични партии е загубен за европейска България, категоричен беше той.

Ръководителят на структурата на ГЕРБ-Слатина Наталия Стоянова, организационният секретар Елизабет Петрова и останалите представители на ГЕРБ разговаряха с хората от района за това колко е важна активността на евроизборите, тъй като всяка геополитическа тема има своя национален аспект.

От структурата на партията припомниха, че демокрацията трябва да бъде отстоявана от гражданите сега повече от всякога, тъй като нашите свободи не са даденост. Само допреди няколко десетилетия европейският път на страната ни е бил блян за милиони българи, ако сега не се справим успешно със заобикалящите ни глобални предизвикателства, всичко постигнато може да бъде загубено.Andrey Kovatchev - information campaign for European elections 2024 #EUElection2024

МАНИФЕСТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ (ЕНП) С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИОРИТЕТИ ЗА 2024-2029 г.