Andrey Novakov

С активната намеса на общинските съветници от ГЕРБ кризата в болницата в Гоце Делчев намери своето решение.


Това заяви областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков след днешната сесия на Общинския съвет, на която исканията на протестиращите лекари бяха удовлетворени и ще бъдат възстановени на работа в МБАЛ „Иван Скендеров“.

В условията на пандемията от коронавирус 14 лекари от болницата в Гоце Делчев напуснаха в началото на месец април. Те подадоха предизвестия с мотив, че не са съгласни с начина, по който се ръководи лечебното заведение и настояваха ръководството да бъде сменено.

Лекарите, които напуснаха, са от родилното, хирургичното, вътрешното и детското отделение, а част от тях са завеждащи на клиниките. „По инициатива на групата общински съветници от ГЕРБ в Гоце Делчев се проведоха поредица от срещи с всички заинтересовани страни в конфликта, както и извънредни заседания на ОбС-Гоце Делчев.

От днес стана ясно, че напусналите лекари се връщат на работа”, коментира българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Andrey NovakovТой изрази огромната си удовлетвореност от работата на общинските съветници през изминалите дни, чиято единствена цел бе болницата да работи нормално и хората в региона да получават адекватна медицинска грижа в разгара на епидемията от коронавирус.

„За нас беше важно болничното заведение – което се грижи за здравето на около 80 000 души от 4 общини и е сред лечебните заведения, включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19 – да работи нормално”, казаха още Андрей Новаков и Никола Джингаров, ръководител на групата на ГЕРБ в ОбС-Гоце Делчев.

 

„Разумът надделя и се взе най-доброто решение. Спасихме болницата и дадохме шанс за лекарски грижи на хората на хемодиализа, на родилките в целия Неврокопски регион, на възрастните хора. Общинските съветници застанаха на страната на хората и на доказаните специалисти в нашата болница, които подадоха оставки, възмутени от погрешния подход в управлението на здравното заведение през изминалите месеци”, допълни още Джингаров.

Предишна статияЕвродепутати притеснени за разпространение на COVID-19 сред мигрантите
Следваща статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: Държавите, наложили най-строги мерки, ще излязат първи от кризата