Mariya Gabriel
Къщата на гражданските организации и Европейските информационни центрове на евродепутата Мария Габриел в София стартират поредица от обучения за участие по европейски програми
На 13 септември в 16:00 поставяме началото на нова инициатива в Къщата на гражданските организации, която ще даде възможност на НПО да участват в безплатни обучения по различни европейски програми.
Инициативата се осъществява съвместно с Европейските информационни центрове на Мария Габриел, като първата среща ще бъде на тема “Как да кандидатстваме по програмата Еразъм+”. Планирани са няколко обучения, за които ще можете скоро да намерите информация на сайта на Къщата.

Обучителната среща ще включва презентационна част и дискусия, в рамките на която ще можете да зададете своите въпроси. Ще получите практически съвети как да попълните своите документи за кандидатстване, както и насоки, свързани със срокове и финансови параметри. Нашите гост-лектори ще представят и добри практики при планирането и писането на проекти.

На всички участници препоръчваме да подготвят предварително своите въпроси.

Гост-лекторите – Кирил Лозанов и Зорница Петрова, са местни сътрудници на Мария Габриел в София.

Кирил е бил в екипа на няколко неправителствени и междуправителствени организации, където е работил по проекти, свързани със структурите на ЕС, НАТО и ООН като е бил пряко ангажиран с проектна работа. Зорница има опит в младежките политики на местно и национално ниво.

Информационните центрове на Мария Габриел в страната са местата, на които можете да получите информация за работата на европейските институции и политиките на ЕС, както и за правата си като европейски граждани и актуалните европейските програми. В Центровете се провеждат младежки инициативи и обучения за успешна реализация. Реализират се доброволчески, благотворителни и информационни кампании, съвместно с младежки и други неправителствени организации.

Срещата е отворена за участие за всички НПО, които проявяват интерес към темата, като запазено място за участие имат членовете на Алумни клуба на Лятното училище за НПО и на Общността в Къщата.

Всеки който желае да участва, молим да заяви това на info@ngohouse.bg.

Очакваме ви!