Andrey Kovatchev - Mati Bolgaria
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ), получава медала и грамотата от "Мати Болгария" в Брюксел на 28.11.2018г.

“Мати Болгария” награди лидера на десните евродепутати от България, Член на Председателството на ЕП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент Андрей Ковачев.
От организацията връчиха на д-р Ковачев почетен медал и грамота за изключителен принос в приобщаването на държавите от Западните Балкани към общото Европейско бъдеще.

Д-р Ковачев е човекът, допринесъл най-много за признаването на българското малцинство в Албания. Той работи за всички наши общности зад граница. Ковачев, който като зам.-председател на Европейската народна партия отговаря за връзките й с Балканския и Средиземноморски регион, има и изключителна заслугата за историческия договор за добросъседство с Македония, подписан от премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев.

Andrey KovatchevАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП:

“Искрено благодаря на Атанас Лозанов от сдружение “Мати Болгария” за връчения почетен медал и грамота за изключителен принос в приобщаването на държавите от Западните Балкани към общото Европейско бъдеще и като знак на признателност при отстояването на българските национални интереси и историческата истина!”

 

В същия ден Андрей Ковачев прие в Брюксел зам.-министъра на външните работи на Македония Андрей Жерновски.

 

Andrey Kovatchev and Andrej Zernovski

“Благодаря на заместник-министъра на външните работи на Македония Андрей Жерновски за открития разговор!

 

Обсъдихме вътрешнополитическата ситуация в западната ни съседка и региона, както и оставащите стъпки до пълното приемане на всички конституционни поправки в македонския парламент.

 

Остро поставих въпроса за продължаващите анти-българския изявления в някои македонски медии.”

 

ИЗТОЧНИК24 Часа - Кристина Кръстева
Предишна статияВладимир Уручев ГЕРБ/ЕНП бе домакин на конференция в ЕП на тема: “Пътища към енергийно ефективни сгради с нулеви въглеродни емисии”
Следваща статияЕврокомисарят Мария Габриел и евродепутатът Андрей Новаков отчетоха напредъка по първата българска програма на ЕС