Владимир Уручев ГЕРБ/ЕНП по време на Международния фолклорен фестивал в с. Антимово

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев бе официален гост на деветото издание на Международния фолклорен фестивал „Гергьовден“ в село Антимово, община Видин.

Тази година на фестивалната сцена показват своето майсторство над 600 изпълнители от България, Сърбия и Румъния.

„Това са истински празници на българщината, които показват красотата и богатството на нашия фолклор. Пропътувах стотици километри –  бях в Златоград, сега съм в Антимово, за да бъда част от този прекрасен празник на багри, звуци и радост. Честит празник и ви благодаря, че съхранявате и запазвате това богатство“, каза в своето приветствие към организаторите и участниците във фестивала Владимир Уручев.

В рамките на фестивала се проведе конкурс „Мис фестивал“ и надиграване, а гостите имаха възможност да опитат гозби от местната кухня.

С думи на благодарност към Владимир Уручев се обърна председателят на антимовското читалище Пламен Станев.

„За поредна година вие сте сред дарителите, благодарение на които традицията на нашия фестивал продължава. Помагате ни и го правите от сърце, с любов към българския фолклор и обичаи. Благодаря ви“, каза Пламен Станев.

Участниците във фестивала бяха поздравени от кмета на община Видин Огнян Ценков и областния управител Албена Георгиева. За поредна година сред дарителите, подкрепили провеждането на Международния фолклорен фестивал „Гергьовден“ в село Антимово, са народният представител от ГЕРБ-Видин и областен координатор на партията Владимир Тошев и общинският съветник Десислава Димитрова.

Предишна статияАндрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Европейският съюз трябва да се разшири към Западните Балкани, защото те са част от нашия континент
Следваща статияБългарският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: „Ще се радвам талантите на Г. Оряховица да се включат в GrandHoro2019“