Eva Maydell
„Кандидатите на ГЕРБ можем да се справим много по-добре от опонентите ни в Европейския парламент. Доказахме през изминалите 5 години, че сме опитен и амбициозен европейски отбор и днес заставаме пред българските граждани със своите реални постижения и резултати. В листата на БСП преобладават европейските аматьори, а ние сме отлично разпознаваеми в Брюксел и пред нас затворени врати в европейската политика няма. ГЕРБ е единствената партия, която може да гарантира неотклонно пътя на България към една по-стабилна и действително обединена Европа.“

Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и 4-та в листата на ГЕРБ и СДС, Ева Майдел при разговор с граждани от област Велико Търново на 4 май 2019 г.

Българският евродепутат се срещна с граждани от Велико Търново, Пчелище, Първомайци, Павликени и Поликраище.

Ева Майдел има информационен офис в региона и през последните пет години осъществява редица инициативи в областта.

Тя откри риболовен турнир на езеро „Света гора“, чието провеждане подкрепя от създаването му преди две години.

Eva Maydell„Населените места в област Велико Търново ще са от най-печелившите от довършването на магистрала Хемус до 2023 г., което беше гарантирано от правителството на Бойко Борисов със заделянето на над 1 милиард лева от бюджета и възлагане на поръчката. Изграждането на другите магистрали в страната доказа, че около тях се отварят много нови производства и работни места, доходите растат. Регионът няма да има проблем със задържането на младите хора, което е най-ценното.“ Това допълни Ева Майдел.

„Изключително важно за всички е кой ще защитава интересите на регионите в следващия Европейски парламент, защото виждаме, че европейски средства вече са инвестирани и в най-малките населени места”, каза кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Той припомни, че в старата столица образованието е все по ориентирано към реалните потребности на бизнеса, като принос за това има и проучването по темата, което кметът Панов и Ева Майдел съвместно направиха  през 2015 година.  По думите на Панов,  Ева Майдел е един от най-активните български евродепутати. Той подчерта, че  драстичното намаляване на цените на телефонните разговори в ЕС и на таксите за парични преводи в евро са именно нейна заслуга.