Asim Ademov Creative Europe
Асим Адемов - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и член на Комисията по култура и образование (CULT).

С над 2 млрд. евро ще бъдат подпомогнати културата и творчеството чрез новата програма на ЕС „Творческа Европа“ за периода 2021 – 2027г.

Със своите три подпрограми – „Култура“, „МЕДИА“ и междусекторното направление, „Творческа Европа“ има за цел да:
▪ засили артистичното и културното сътрудничество на европейско ниво;
▪ насърчи на конкурентоспособността, иновациите и устойчивостта на европейския аудиовизуален сектор;
▪ насърчи на междусекторни иновационни и съвместни действия, включително подкрепа за медийна грамотност, независима и плуралистична медийна среда за новини.

Asim Ademov

За периода 2021-2027 г. бюджетът на програмата възлиза на 2,44 милиарда евро, в сравнение с 1,47 милиарда евро за 2014-2020.
Очаква се възможностите за финансиране да бъдат обявени в предстоящите седмици.
Новото поколение на програмата е разработено за опазването, развитието и насърчаването на европейското сътрудничество в областта на културното многообразие и наследство и за повишаването на конкурентоспособността и икономическия потенциал на културния и творческия сектор, и по-специално на аудио-визуалния сектор, посочи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и член на Комисията по култура и образование (CULT) Асим Адемов.


ℹ Чуйте в аудио файла какво още каза Асим Адемов #CreativeEurope ⬇

ИЗТОЧНИКБНР
Предишна статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП: Системата e-CODEX ще ускори обмена на информация по гражданските и наказателните дела в ЕС
Следваща статияАндрей Новаков ГЕРБ/ЕНП: Тази кампания ще е по-различна, но ние не се страхуваме, защото свършихме много работа за хората, има и още какво да покажем!