Eva Maydell
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Община Велико Търново започнаха инициатива в града, насърчаваща четенето.

В парк „Дружба“ беше поставена открита библиотека за свободна размяна на книги от граждани. В нея има разнообразни книги за хора с различни интереси, които могат свободно да се вземат, прочитат и разменят.

Eva Maydell„Българите обичат да четат, но не всеки може да си позволи да купи и съхранява всяка книга, която му харесва. Идеята на тази своеобразна открита читалня е всеки да взима, но и да оставя книги, които е прочел, за да може винаги да има интересни и нови заглавия. Това е и начин да насърчим младите, които прекарват време на открито в парка, да се поинтересуват и да прекарват повече време с книга в ръка.“

Това заяви Ева Майдел, която има информационен офис във Велико Търново и осъществява редица инициативи в града и областта.

„Община Велико Търново и екипът на кмета инж. Панов за пореден път показват своя ангажимент към насърчаване на образователните и културните дейности в града. Успоредно с инвестициите в модернизиране на училищата и детските градини, това е последователна и отговорна политика за по-добро образование в региона.“ Това допълни българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.